Uncategorized

Anker Weesp eerste bedrijfssponsor Museum Weesp

We steunen Museum Weesp. Vanmiddag heeft Silvia Pfeiffer van Anker Weesp haar handtekening gezet onder het eerste sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp. Anker Weesp wordt daarmee de eerste bedrijfssponsor van de stichting. Anker Weesp sponsort de stichting een jaar met de intentie dit contract in een vaste verbintenis om te zetten.

Stichting Vrienden Museum Weesp De Stichting Vrienden van Museum Weesp is begin dit jaar opgericht en heeft als doel het ondersteunen, tot stand brengen, in stand houden, onderhouden en verbeteren van Museum Weesp in het algemeen en haar collectie in het bijzonder. De Stichting heeft geen winstoogmerk.

Verbondenheid met museum Anker Weesp mag dan pas sinds dit jaar bestaan, het jenevermerk is overduidelijk geïnspireerd door het rijke jeneververleden van Weesp. De jenevernaam Anker is dan ook terug te vinden in Museum Weesp. “Op onze flessen staat een anker, dat is een knipoog naar de 18de-eeuwse kruiken in de collectie van Museum Weesp”, aldus Ankervennoot Silvia Pfeiffer.

Silvia Pfeiffer van Anker Weesp draagt Museum Weesp dan ook een warm hart toe. “Museum Weesp en de jenever in Weesp zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeker na de modernisering heeft de historie van jenever een mooie plek gekregen in het museum. Ik kijk uit naar deze – in zekere zin – nieuwe samenwerking met het museum.” aldus Pfeiffer.

De stichting is op haar beurt erg content met deze eerste sponsor. Voorzitter Jos Bakker: “Allereerst zijn we blij dat het eerste schaap over de dam is…we hopen dat er nog velen zullen volgen. Het museum kan in deze nieuwe opstartfase nog flink wat steun gebruiken. Daarnaast zijn we zeer verheugd met deze sponsor in het bijzonder. We zijn met elkaar verbonden door de historie en dat is een mooi gegeven. Maar ook als er niet direct een zo duidelijke historische band is, gaan we graag met bedrijven in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.“

Silvia Pfeiffer: “We moeten enorm trots zijn op Museum Weesp en de unieke collectie die in het stadhuis te zien is. Het betoog voor steun van conservator Lisette Zijp in de raadscommissie sprak ons zo aan dat we meteen besloten actief te gaan steunen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *