Uncategorized

Lancering Anker Weesp jenever

In molen De Vriendschap is Anker Weesp jenever gepresenteerd. Burgemeester Bas Jan van Bochove nam de eerste fles in ontvangst. Tijdens de presentatie werd de rijke stokersgeschiedenis van Weesp in herinnering geroepen terwijl de nieuwe jenever in de smaak viel.

“Hij is mild met een vleugje sinaasappel”, verklaarde een van de genodigden na de eerste nip. Kenners herkennen nog meer vleugen. “Qua smaak veel rijker dan een whisky”, weet de stoker.
Geheim van de smid is dat het hier om een 100% moutwijn gaat. Dus helemaal van graan gestookt – en dat gebeurt tegenwoordig bijna niet meer. Het graan wordt in Weesper molen De Vriendschap gemalen.

Anker Jenever wordt gestookt naar origineel Weesper recept uit 1630, de hoogtijdagen van de jeneverstokers in Weesp. De naam wijst terug naar de grote Weesper branderij Het Anker, die rond 1800 wereldfaam genoot. Christian Pfeiffer, journalist bij het WeesperNieuws én molenaar, vond het recept en verdiepte zich in de historie. “En toen kwam van het een het ander.” Samen met zijn vrouw Silvia maakt hij nu zijn jeneverdroom waar, iets waar burgemeester Van Bochove beiden om prees. “Weesp heeft sinds 130 jaar weer een echte eigen jenever”, aldus Christian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *