Uncategorized

Speciaal en alleen voor de Kerst: het Weesper goud!

Aan de basis van een goede jenever staat moutwijn. Moutwijn is jenever, maar dan zonder kruiden: een krachtige graandrank dus. Toen Weesp in de 17de-eeuw de grootste jeneverproducerende stad van Nederland was, werden in de tientallen branderijen hier tienduizenden liters moutwijn gemaakt als basis voor jenever. Vooral om de kunst van het maken van goede moutwijn stond Weesp bekend en daarom werd ‘onze’ jenever tot in de verste uithoeken van de wereld gedronken. Het is een beetje ons Weesper goud.

Voor het maken van onze Weesper jenever doen wij vandaag de dag nog precies hetzelfde: van tarwe, rogge en gerst maken wij een graanbier en dat distilleren we in vier stappen tot jenever. De eerste distillatie heet ‘ruwnat’, de tweede destillatie heet ‘enkelnat’ en bij de derde keer destilleren heb je ‘moutwijn’. Die moutwijn wordt vervolgens samen jeneverbes en andere geheime kruiden gedistilleerd tot jenever.

Maar moutwijn is ook heel lekker. En daarom hebben we 18 flessen moutwijn direct uit distilleerketel gehaald zodat jullie de kans krijgen dit ook te proeven. Het is een drankje voor de echte liefhebber: want wie koopt er nou moutwijn? Maar het verhaal erachter is te mooi om niet te vertellen.

Moutwijn is alleen wel heel sterk. 60 procent alcohol. Dat maakt het enorm krachtig. Onze 18 flessen Anker Weesp Limited Moutwijn zijn speciaal en alleen rond de Kerst te koop bij slijterij Overmars aan het Binnenveer in Weesp en Weesper wijnhuis Petit Clos aan de Nieuwstraat voor 34,95 euro. Een zeer exclusieve, gelimiteerde drank, met een prachtig verhaal. Voor de liefhebber een geweldig kerstcadeau!