Nieuws

De Laurentiuskerk is open!

Na jaren van verbouwing is de Laurentiuskerk officieel geopend. De opening zou eerst op 3 april plaatsvinden, maar door de coronacrisis kon dat niet doorgaan. In klein gezelschap is vrijdag daarom stilgestaan bij de voltooiing van de ingrijpende restauratie van de kerk. Met de opening is ook onze stokerij officieel van start, net zoals de brouwerij van Wispe. 

Tijdens de opening is de eigenaar van de kerk, Cees van Vliet, door burgemeester Bas Jan van Bochove benoemd tot ereburger van de stad Weesp vanwege zijn tomeloze inzet voor de redding van de kerk. 

Onthulling glas-in-Lood
In vijf jaar tijd is de kerk veranderd van godshuis naar bierbrouwerij, jeneverstokerij, grand-café, yogaschool, hotelkamer, kantoren en woonhuis. Daarmee heeft de kerk definitief een andere functie gekregen. Om de nieuwe functies te bezegelen is een prachtig glas-in-lood raam onthuld, boven de entree van de kerktoren.

Het glas-in-lood is speciaal voor de kerk met de hand gemaakt en bestaat uit honderden stukjes. In de twee ramen zijn onder meer het wapen van Weesp te zien, het oude wapen van de gemeente Weesperkarspel, de plattegrond van Weesp, de heilige heilige martelaar Laurentius van Rome en een ooievaar die verwijst naar de architect van de kerk: Janton Stork.

Voor ons bijzonder is dat ook een bierketel en een jenevervat in het glas zijn te vinden. We zijn daarmee ook op die manier onderdeel van de geschiedenis van de kerk geworden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *