Nieuws

Wij komen weer met onze Oranjebitter!

De uitbraak van het Coronavirus zal er voor zorgen dat we dit jaar op een andere manier Koningsdag vieren dan normaal. Maar dat wil niet zeggen dat we er geen feestje van kunnen maken. We hebben daarom besloten ook dit jaar weer onze ambachtelijke Oranjebitter te maken!

We gaan het alleen iets anders doen dan vorig jaar. Vanwege het grote succes vorig jaar gaan we nu werken met een voorinschrijving. Er zijn 100 flessen beschikbaar en die gaan naar de eerste inschrijvers voor een fles. Jullie als trouwe ontvangers van onze nieuwsbrief krijgen de eerste kans. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de flessen ruim voor Koningsdag kunnen worden opgehaald in Weesp. Bij Slijterij Overmars of bij Weesper Wijnhuis Petit Clos. Want: support your locals! Zeker nu.

Een fles van deze echte Oranjebitter (500 ml) kost 19.50 euro en is via deze link te reserveren.

KLIK HIER

Over de oranjebitter
De Oranjebitter is niet zonder reden gemaakt. Er wordt in Nederland bijna geen Oranjebitter meer gemaakt volgens origineel recept. Zoals bekend vinden wij het heel belangrijk dat er weer mooie dranken op de markt komen die zijn gemaakt met natuurlijke ingredi├źnten. En zo is ook onze Oranjebitter getrokken van de beste bittere sinaasappels en is er een vleug citroen te proeven.

Bovendien hebben we het suikergehalte verlaagd, zoals ook in onze Weespermoppenlikeur. Daarmee is onze Oranjebitter beduidend minder zoet dan de concurrentie, maar wel veel frisser. Wij houden er van!

Ook kent Oranjebitter een lange traditie in Nederland en wij vinden dat dit verhaal verteld moet worden! Oranjelikeur werd na 1620 ontwikkeld ter ere van verschillende door prins Frederik Hendrik gewonnen veldslagen. Tot circa 1800 was de drank vrij onbekend. Na het aantreden van de eerste Oranje koning Willem I in 1814 werd het product vernieuwd op de markt gebracht als Oranjebitter. Sindsdien wordt het al gedronken rond de verjaardag van de Oranjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *