Uncategorized

We lanceren onze circulaire Wispe Gin!

Wat kan je van verschillende soorten Wispe bier dat is overgebleven in de brouwerij? Een eigen gin maken! Gemaakt van een paar honderd liter Wispe bier, is er nu: Wispe Gin! Een circulaire gin om verspilling tegen te gaan.

Een unieke samenwerking tussen stokerij Anker Weesp en bierbrouwerij Wispe. “In bier zit alcohol, en er bleken in de brouwerij van Wispe wel eens fusten met bier over te blijven om allerlei productieredenen. De afgelopen maanden hebben wij van al dat bier een eigen gin gestookt. Speciaal voor de feestmaand december! Om ons unieke samenwerking in de Laurentiuskerk te vieren”, aldus stoker Christian Pfeiffer.

Anker Weesp bestaat dit jaar vijf jaar en afgelopen jaar werd in de Laurentiuskerk een eigen stokerij geopend. In die eigen stokerij is de afgelopen tijd het stoken van likeur, Weesper jenever en ook gin verfijnd. “Het stoken van bier is een specialistisch werkje. In bier zit hop en die bittere smaak wil je niet in het destillaat proeven. Dat betekent dat we bijzonder fijn en zuiver hebben moeten stoken om die smaken achter ons te laten”, zo vertelt Christian.

Aan het laatste destilaat is jeneverbes, sinaasappel en koriander toegevoegd. Dat maakt Wispe Gin een echte traditionele gin in de lijn van grote ginmerken. Bijzonder geschikt om te mixen in een gin-tonic dus.

Christian: “Het stoken van Wispebier tot gin is enorm duurzaam. Daarmee voorkomen wij dat er bier wordt weggegooid. We kunnen er nog een heerlijke drank van maken. Ik ben blij dat we in onze Weesper stokerij de apparatuur hebben om dit nu te doen!”

Anker Weesp’s Wispe Gin is vanaf nu te krijgen in de winkel van Wispe in de Laurentiuskerk. Een fles kost 27.95 euro.

Perfect serve is met tonic, ijs en als garnering limoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *