Uncategorized

Anker Weesp lanceert Weesp Gin

In het beroemde Weesper jeneverrecept uit 1630 staat een apart ongebruikt recept van brander Peter Emilius. Om het einde van de zomer te vieren heeft Anker Weesp van dit speciale recept een echte gin gemaakt. Vanaf woensdag is de gin in de horeca en slijterijen in Weesp te koop.

Het is zoals je van ons gewend bent: ook bij Weesp Gin hoort een bijzonder verhaal.

Wij kregen in toenemende mate de vraag naar een echte Weesper gin. Daarom hebben wij het Weesper jeneverrecept uit 1630 opnieuw bestudeerd en vonden in de beschrijvingen het recept van brander Peter Emilius Na vele experimenten hebben we zijn kruidenmengsel gekozen als basis voor onze gin. Toen bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn een scherf van een oude kruik ‘Weesp Gin’ werd tentoongesteld, was voor ons de cirkel rond: ook Weesp Gin moest terugkeren.

Weesp Gin is dus een bijzondere gin, geheel gestookt met 17de-eeuwse kruiden. In de gin zitten de mooiste jeneverbessen, de beste Ceylonkaneel, zoethout, sinaasappelschil, Nederlandse kamillebloemen en vioolwortel. De gin heeft een uitgesproken kaneelsmaak en een droge afdronk. De jeneverbes is duidelijk waarneembaar en combineert uitstekend met de kaneel. De zoete tonen worden gevonden door de toevoeging van sinaasappel en zoethout. Met een alcoholpercentage van 45 procent is de gin krachtig te noemen.

Weesp Gin is uitermate geschikt voor een kruidige Gin-Tonic. Het beste laat de gin zich combineren met tonics. De kaneelsmaak gaat erg goed met de bitterheid van een tonic samen. Uitstekend geschikt voor het nazomerseizoen, Sluis-en-bruggenfeest en de herfst. Weesp Gin wordt met de hand en in een kleine oplage gemaakt. Het is daarmee een premium gin.

Onze Anker Weesp gin wordt woensdag officieel gelanceerd. Onder meer restaurant Aaltje en café Toeters en Bellen schenken hem dan uit. Flessen Weesp Gin zijn voor 27,50 euro te koop bij de slijterij Overmars en Weesper wijnhuis Petit Clos.

Anker Weesp werd in 2016 opgericht door Christian en Silvia Pfeiffer om het oudst bekende jeneverrecept (1630) uit Weesp weer nieuw leven in te blazen. Ambacht, kleinschaligheid en lokaal staan centraal. Weesp Gin is de derde drank van Anker Weesp naast de originele jenever en Weespermoppenlikeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *