Dit is onze jeneverstookketel!

Onze eigen stokerij komt stapje voor stapje dichterbij. Een van de grootste stappen hebben we vorige week gezet: we hebben onze eigen jeneverstookketel besteld! De afgelopen jaren is dit voor ons natuurlijk de grote droom geweest: het weer zelf kunnen stoken van Weesper jenever op Weesper grondgebied. Als dat ons lukt, dan wordt er voor het eerst sinds 1885 weer jenever binnen de stadsgrenzen gestookt.

En ook al staan we bol van geschiedkundige romantiek, hier slaan we toch een moderne weg in. Na veel contacten met producenten van ketels hebben we besloten in zee te gaan met de Nederlandse ketelbouwers van iStill. Dit redelijk jonge bedrijf uit Woerden maakt al jaren hele bijzondere ketels waarbij ze gebruik maken van moderne materialen en technieken om de beste dranken te maken. Wij volgen dit bedrijf al sinds onze start en wij denken dat deze ketel de beste keuze is.

De jeneverstookketel vormt straks het kloppende hart van onze stokerij. Verder komen er nog gistingstanks en een klein brouwhuis waarin Wispe bier voor hun speciale brouwlab gaat maken en waarin wij ons stookbier voor de jenever kunnen gaan maken.

Vooralsnog is de planning dat we in november de deuren openen.

Dit bericht verscheen eerst in onze nieuwsbrief voor onze vaste volgers. Schrijf je nu in en blijf altijd op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *